Oğrenci Vize Başvurusu ve Universite Kayıt İşlemleri

www.uniukrayna.com

Vize Başvurusu ve Universite Kayıt İşlemleri

Harkov Politeknik Üniversitesi lisans programına başvuru yapmak isteyenler ilk aşamada,  lise diploması, transkript ve pasaport fotokopilerini bize göndermeliler. Eğer lise mezunu değilseniz üniversitemize kayıt olamazsınız.  Yüksek lisans yapmak isteyenler ise ekstra olarak üniversite diploması ve üniversite transkript belgelerini de göndermeliler. Transkript belgenizi mezun olduğunuz liseden veya üniversiteden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Eğer bir pasaportunuz yok ise  size en yakın Emliyet Müdürlüğü'ne gidip başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru tarihinden bir hafta sonra pasaportunuz adresinize Ptt kargo ile teslim edilmektedir.
Bu belgeleri temin ettikten sonra lisans programına kayıt olmak isteyenler Lisans Başvurusu linkine tıklayıp başvuru formunu doldurabilirler. Yüksek lisans yapmak isteyenler için ise Yüksek Lisans Başvurusu linkinden formu doldurabilirler. Daha sonra evraklarınızı yine kayıt formu üzerinde bulunan dosya yükleme kısmından upload yapmalısınız. Evraklarınız bize ulaştıktan sonra gerekli kontrollerin ardından Ukrayna Öğrenci Vizesi başvurusu için size bir davetiye göndereceğiz. Davetiye maaliyeti 50$ + kargo ücretidir. Ödeme EFT ya da Western Union yöntemiyle yapılmaktadır. Bu işlemler bittikten sonra davetiyeniz bir hafta içerisinde size ulaşmış olacaktır. Bu aşamadan sonra yapılacak işlemler ilk olarak Devlet Hastanesinden Yurtdışı Üniversite Kaydı adı altında Heyet Raporu ve beraberinde hiv testi almalısınız. Bu işlemi de tamamladıktan sonra Nüfus Müdürlüğü'nden Formül A belgesi almalısınız. Tüm bu belgeleri (Lise Diploması, Transkript, Heyet Raporu + Hiv testi ve Formül A) size en yakın Kaymakamlık’tan apositil yaptırdıktan sonra noterden onaylattırmanız gerekmektedir. (Yüksek lisans yapmak isteyenler için ekstra üniversite diploması ve üniversite transkript belgesi)
Tüm bu işlemlerden sonra bir yeminli tercüman ofisine giderek Rusça diline çeviri yaptırmanız gerekir. Çeviri işlemleri de tamamlandınktan sonra aşağıdaki belgelerle birlikte Ankara Ukrayna Büyükelçiliği (Sancak Mahallesi, 512. Sk. No:17, 06550 Çankaya/Ankara, Türkiye) ya da Istanbul Ukrayna Büyükelçiliği’ne (Şenlikköy Mh., Adakale Sk No:13, 34000 Yeşilköy/Bakırköy/İstanbul, Türkiye) gidip vize başvurusunda bulunmalısınız.

      Öğrenci Vize İşlemleri (Gerekli belgeler)

  • Üniversiteden davetiye Aslı ve Fotokopisi
  • Lise diploması Aslı ve Fotokopisi
  • Transkript Aslı ve Fotokopisi
  • Sağlık Heyet Raporu Aslı ve Fotokopisi
  • Aids Raporu Aslı ve Fotokopisi
  • Formül A Nüfus müdürlüğünden Aslı ve Fotokopisi
  • Vesikalık foto (3*4); 10 adet
  • Vize harcı
  • Seyahat Sigortası
  • Pasaport aslı ve Fotokopisi
  • Ukrayna tek yön uçak bileti (Vize başvuru tarihinden en erken 15 gün sonrasına)
 
Vizeniz 15 gün içerisinde çıkmış olacaktır ve vizenizi aldıktan sonra almış olduğunuz uçak bileti ile Harkov'a tüm evraklarınızla birlikte gelebilirsiniz. Geri kalan işlemler Harkov Politeknik Üniversitesi’nde yapılmaktadır.

Vize Başvurusu ve Universite Kayıt İşlemleri


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ukraynada Üniversite Eğitimi

Ukraynada Eğitim ve Yaşam Maliyetleri (2018)